Αναγνωρίστε τα Συμπτώματα Εγκυμοσύνης Άμεσα!

Γνωρίζατε ότι τα πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης μπορούν να εμφανιστούν πριν από την καθυστέρηση της περιόδου; Οι έρευνες δείχνουν ότι περίπου το 70-80% των γυναικών αναγνωρίζουν τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης τους πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία της περιόδου τους. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε αυτά τα συμπτώματα για να επιβεβαιώσετε εάν είστε ίσως έγκυος ή όχι.

Πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Κατά την πρώιμη φάση της εγκυμοσύνης, υπάρχουν ορισμένα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν πριν από την καθυστέρηση της περιόδου και να υποδείξουν την πιθανότητα εγκυμοσύνης. Τα πρώιμα συμπτώματα είναι διαφορετικά για κάθε γυναίκα και μπορεί να παρομοιάζονται με τα συμπτώματα της εμμηνόρροιας.

Ένα από τα πρώιμα συμπτώματα είναι η εμφάνιση αιμορραγίας, γνωστής ως αιμορραγία εμφύτευσης. Κατά το διάστημα των πρώτων 6-12 ημερών μετά τη γονιμοποίηση, μπορεί να παρουσιαστεί ελαφριά αιμορραγία σε μορφή κηλίδων. Επιπλέον, οι πόνοι στην κοιλιακή χώρα είναι ένα άλλο σύμπτωμα που μπορεί να παρουσιαστεί και να παραπλανήσει, μοιάζοντας με τους πόνους της περιόδου.

Ορισμένες γυναίκες ενδέχεται να παρατηρήσουν επίσης λευκές εκκρίσεις από τον κόλπο τους. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη ανάπτυξη των κυττάρων που καλύπτουν τον κόλπο κατά την εγκυμοσύνη. Τέλος, η ασυνήθιστη κόπωση είναι ένα από τα πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, το οποίο μπορεί να παρουσιαστεί από τα πρώτα στάδια και να διαρκέσει για αρκετό καιρό.

Αλλαγές στο στήθος

Κατά την εγκυμοσύνη, οι αλλαγές στο στήθος είναι ένα πολύ πρώιμο σύμπτωμα. Λόγω των ορμονικών αλλαγών, τα στήθη μπορεί να πρηστούν, να αισθάνεστε βάρος στο στήθος και να είναι ευαίσθητα στην αφή. Η περιοχή γύρω από τις θηλές μπορεί να αλλάξει χρώμα και να σκουριάσει. Αυτές οι αλλαγές στο στήθος συνήθως διαρκούν μερικές εβδομάδες και μετά υποχωρούν.

Κούραση

Κατά την εγκυμοσύνη, είναι συχνό να αισθάνεστε έντονη κούραση. Μπορεί να ξεκινήσει από πολύ νωρίς και να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην υψηλή επίπεδο ορμόνης προγεστερόνης. Η αίσθηση εξάντλησης μπορεί να είναι συνεχής και να επηρεάζει την καθημερινή σας ζωή.

Για να αντιμετωπίσετε την κούραση κατά την εγκυμοσύνη, είναι σημαντικό να ξεκουράζεστε αρκετά. Δώστε στο σώμα σας την απαραίτητη ανάπαυση και χρόνο να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Κοιμηθείτε περισσότερο, κάντε μικρές αναπνευστικές ασκήσεις και απολαύστε χαλαρωτικές δραστηριότητες όπως η γιόγκα και ο διαλογισμός.

Επιπλέον, προσέξτε τη διατροφή σας και καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες και σίδηρο. Οι πρωτεΐνες θα σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε, ενώ το σίδηρο θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και της αναιμίας, που μπορεί να είναι συνηθισμένα προβλήματα κατά την εγκυμοσύνη.

Μην ξεχνάτε ότι η κούραση κατά την εγκυμοσύνη είναι φυσιολογική και απαραίτητη για την ανάπτυξη του εμβρύου. Αφήστε τον εαυτό σας να αναπαυθεί και να ανακτήσει την ενέργειά του, και μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από τον γυναικολόγο σας αν η κούραση είναι υπερβολική ή μόνιμη.

Τέλος για να σιγουρευτείτε πλήρως αν είστε εγκυος το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε ειναι ενα τεστ εγκυμοσύνης από το φαρμακείο ή μια εξέταση αίματος για μεγαλύτερη ακρίβεια.

Σχολιάστε