Νιασιναμίδη: Τι είναι και που την χρησιμοποιούμε;

Η νιασιναμίδη είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται σε προϊόντα ομορφιάς και φροντίδας δέρματος. Αυτή η ενεργή μορφή της βιταμίνης Β3 έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα.

Η νιασιναμίδη μπορεί να προλάβει την απώλεια νερού, να διατηρήσει την υγρασία του δέρματος και να αυξήσει την παραγωγή κερατίνης. Επιπλέον, έχει αντιγηραντική δράση και βελτιώνει την παραγωγή κολλαγόνου. Η νιασιναμίδη έχει επίσης πολλά οφέλη για την επιδερμίδα, όπως τη μείωση της ακμής, τον αποχρωματισμό των κηλίδων, την επούλωση πληγών και τη μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Χρήση της νιασιναμίδης

Η νιασιναμίδη είναι διαθέσιμη σε πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος, όπως κρέμες και οροί προσώπου. Μπορείτε να εφαρμόσετε προϊόντα με νιασιναμίδη στο πρόσωπο, το λαιμό και γύρω από τα μάτια. Επιλέξτε το κατάλληλο προϊόν που ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Συνδυασμοί με άλλα συστατικά

Η νιασιναμίδη συνδυάζεται αρμονικά με πολλά συστατικά και μπορεί να ενισχύσει τα οφέλη τους. Συνδυάστε τη νιασιναμίδη με ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Προϊόντα με νιασιναμίδη

Στην αγορά υπάρχουν πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος που περιέχουν νιασιναμίδη. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κρέμες, ορούς και μάσκες. Κάθε προϊόν προσφέρει διαφορετικά οφέλη και είναι σημαντικό να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του δέρματός σας.

Παράδειγμα:

Μάρκα Τύπος προϊόντος
NuFACE Κρέμες προσώπου με νιασιναμίδη
PIXI Οροί προσώπου με νιασιναμίδη
The Ordinary Κρέμες και οροί προσώπου με νιασιναμίδη
CeraVe Κρέμες περιποίησης δέρματος με νιασιναμίδη

Επιλέξτε την κατηγορία και τη μάρκα προϊόντος που ταιριάζουν καλύτερα στην επιδερμίδα σας και απολαύστε τα οφέλη της νιασιναμίδης για μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.

Πώς χρησιμοποιούμε τη νιασιναμίδη;

Η νιασιναμίδη είναι ένα ευεργετικό συστατικό που χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης δέρματος. Πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη της νιασιναμίδης στη ρουτίνα μας;

Μπορείτε να επιλέξετε κρέμες ή ορούς με νιασιναμίδη, που συνήθως περιέχουν ποσοστό μεταξύ 2% και 5%. Εάν έχετε ιδιαίτερες ανάγκες, μπορείτε να βρείτε και προϊόντα με υψηλότερη περιεκτικότητα νιασιναμίδης, έως και 10%.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε την κατάλληλη περιεκτικότητα ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας. Πριν εφαρμόσετε προϊόντα με νιασιναμίδη, καθαρίστε καλά το πρόσωπο σας και εφαρμόστε τα προϊόντα σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα. Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία για τη συχνότητα και τον τρόπο εφαρμογής.

Μια από τις κυριότερες πλευρές της νιασιναμίδης είναι ότι η χρήση της δεν επηρεάζεται από την έκθεση στον ήλιο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε προϊόντα με νιασιναμίδη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και όταν είστε έκθετοι στον ήλιο. Πράγματι, η νιασιναμίδη μπορεί ακόμα να προστατεύσει το δέρμα από τις βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία.

Ανακαλύψτε τη χρήση της νιασιναμίδης στην περιποίηση του δέρματος σας και απολαύστε τα οφέλη που προσφέρει για μια υγιή, αναζωογονημένη και λαμπερή επιδερμίδα.

Συνδυασμοί

Ο συνδυασμός της νιασιναμίδης με τη ρετινόλη είναι ιδανικός για την ενίσχυση των οφελών για την επιδερμίδα. Η ρετινόλη βοηθά στη βελτίωση του χρωματικού τόνου και τη μείωση των ρυτίδων, ενώ η νιασιναμίδη συντελεί στην προστασία του δέρματος από τα επιβλαβή αποτελέσματα της φωτογήρανσης και των ελεύθερων ριζών.

Ο συνδυασμός της νιασιναμίδης με το υαλουρονικό οξύ παρέχει μια ισχυρή ενυδάτωσης και θρέψης για το δέρμα. Το υαλουρονικό οξύ είναι γνωστό για τις ενυδατικές του ιδιότητες, ενώ η νιασιναμίδη προάγει την ενίσχυση του δερματικού φραγμού και τη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα.

Τέλος, ο συνδυασμός της νιασιναμίδης με το σαλικυλικό οξύ αποτελεί μια αποτελεσματική λύση για τη ρύθμιση της λιπαρότητας και τη μείωση της ακμής. Το σαλικυλικό οξύ αναστέλλει την υπερβολική έκκριση σμήγματος, ενώ η νιασιναμίδη μειώνει τα φλεγμονώδη σημάδια και ενισχύει την ανοσοποιητική λειτουργία του δέρματος.

Συνδυασμοί Οφέλη
Νιασιναμίδη + Ρετινόλη Βελτίωση χρωματικού τόνου και μείωση ρυτίδων
Νιασιναμίδη + Υαλουρονικό οξύ Ενυδάτωση και ενίσχυση του δερματικού φραγμού
Νιασιναμίδη + Σαλικυλικό οξύ Ρύθμιση λιπαρότητας και μείωση ακμής

 

Σχολιάστε