Δείτε Ποιο Κούρεμα Μικραίνει το Πρόσωπο – Συμβουλές Ομορφιάς

Αναζητώντας ένα νέο κούρεμα που θα ανανεώσει το look σας, συχνά  σκέφτεστε ποιο κούρεμα θα αναδείξει καλύτερα το πρόσωπό σας. Σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψετε ποια κουρέματα μικραίνουν το πρόσωπο και θα σας προσφέρουμε βασικές συμβουλές ομορφιάς για να αναδείξετε τα δυνατά σας χαρακτηριστικά.

Κούρεμα για στρογγυλό πρόσωπο

Ένα στρογγυλό πρόσωπο μπορεί να αποκτήσει την όψη μακρύτερης εμφάνισης με κουρέματα που δημιουργούν ψευδαίσθηση μήκους. Κουρέματα με πλούσιο όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού ή μακριά φιλαριστά μαλλιά είναι ιδανικές επιλογές για να απαλύνουν τα έντονα μάγουλα και να δημιουργήσουν γωνίες στο πρόσωπο.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε κούρεμα με πλαϊνή ξεχωριστή φράντζα, η οποία θα προσθέσει οριζόντιες γραμμές και θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ενός ανανεωμένου μήκους. Ένα κεντρικά διαχωρισμένο κούρεμα με ασύμμετρες φράντζες είναι επίσης μια ενδιαφέρουσα επιλογή που θα προσθέσει διασκεδαστική κίνηση και όγκο στο πρόσωπο.

Ανακαλύψτε το κούρεμα που σας ταιριάζει και προσθέστε στιλ και φρεσκάδα στην εμφάνισή σας!

Κούρεμα για οβάλ πρόσωπο

Ένα  οβάλ πρόσωπο θεωρείται ιδανικό, καθώς έχει ισορροπημένες γραμμές και ουδετεροποιεί τις έντονες γωνίες. Για να αναδείξετε ακόμη περισσότερο αυτό το χαρακτηριστικό πρόσωπο, μπορείτε να επιλέξετε ένα κούρεμα που θα αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά σας. Μια κλασική επιλογή είναι ένα κούρεμα με μήκος μέχρι το πηγούνι (καρέ) και πλούσιο όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Ένα ακόμη στιλ που μπορεί να σας ταιριάξει είναι ένα κούρεμα με μήκος που φτάνει λίγο κάτω από τους ώμους. Αυτό το κούρεμα δείχνει εξαιρετικά κομψό και αναδεικνύει τις γραμμές του προσώπου σας. Μια φράντζα μπορεί να προσθέσει ακόμη περισσότερη διάσταση και ποιότητα στο στυλ σας. Απλά θυμηθείτε να επιλέξετε μια φράντζα που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας και μην την κάνετε πολύ βαριά, έτσι ώστε να μην κρύβει τα χαρακτηριστικά σας.

Κούρεμα για τετράγωνο πρόσωπο

Κατά την επιλογή ενός κουρέματος για τετράγωνο πρόσωπο, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο διαφορετικές προσεγγίσεις – να επιμηκύνετε το πρόσωπο ή να τονίσετε ακόμη περισσότερο τις γωνίες. Φιλαριστά κουρέματα ή κουρέματα με ασύμμετρες φράντζες είναι επιλογές που μπορείτε να εξερευνήσετε.

Επίσης, μην ξεχάσετε να συζητήσετε τις προτιμήσεις και τον τύπο των μαλλιών σας με τον κομμωτή σας. Ο επαγγελματίας θα μπορέσει να σας προτείνει το κατάλληλο κούρεμα που θα ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας και θα αναδείξει το τετράγωνο πρόσωπο σας με τον καλύτερο τρόπο.

Κούρεμα για πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς έχει ένα πλατύτερο μέτωπο και ζυγωματικά σε σχέση με το πηγούνι. Για να αναδείξετε το πηγούνι και να δώσετε ισορροπία στο σχήμα του προσώπου, μπορείτε να επιλέξετε κούρεμα που θα δίνει έμφαση στην περιοχή του πηγουνιού.

Ένα κατάλληλο κούρεμα για πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς είναι με μήκος από το πηγούνι και με πληρότητα στους κροτάφους. Φράντζα ή αφέλειες στο πλάι μπορούν επίσης να προσθέσουν μια απαλή πινελιά στο σχήμα του προσώπου, ενώ έμφαση σε μαλλιά με όγκο στο πηγούνι θα δημιουργήσει ισορροπία και αρμονία.

Συμβουλές για να δείχνετε πιο νέες

Για να δείχνετε πιο νέες και ανανεωμένες, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές αλλαγές στο κούρεμα σας. Ένα κούρεμα πιο κοντό όπως το καρέ μπορεί να δώσει ένα ανανεωμένο και δυναμικό look. Επιλέξτε ένα κούρεμα που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά σας.

Μη φοβηθείτε να εξερευνήσετε φράντζες ή φιλαριστά κουρέματα για να προσθέσετε μια πινελιά νεανικότητας στο στυλ σας. Επιπλέον, μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα χρώματα μαλλιών για να ανανεώσετε την εικόνα σας. Μια νέα απόχρωση μπορεί να σας δώσει έξτρα λάμψη και να σας κάνει να αισθάνεστε φρέσκες και  γεμάτες αυτοπεποίθηση.

Το πιο σημαντικό είναι να διατηρείτε την προσωπικότητά σας και να επιλέγετε ένα κούρεμα που σας αναδεικνύει και σας κάνει να νιώθετε άνετες. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να δείχνετε πιο νέες και λαμπερές σε καθημερινή βάση.

Σχολιάστε