Συμβουλευτική & Ψυχολογική Υποστήριξη Εφήβων

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΦΗΒΩΝ

Όλοι συμφωνούν ότι η εφηβεία είναι μια περίοδος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην εξελικτική μας πορεία απο παιδιά σε ενήλικες. Τα πάντα σε αυτή τη φάση της ζωής μας αλλάζουν: το σώμα μας, η φωνή μας, οι διαθέσεις μας, τα ενδιαφέροντα μας, οι στόχοι μας. Ταυτόχρονα είναι μια περίοδος που και η ίδια η κοινωνία έχει ορίσει ως μετάβαση στο τελικό στάδιο κοινωνικοποίησης του ατόμου και την πλήρη ένταξη του στο στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Αναγνωρίζονται περισσότερα δικαιώματα αλλά μαζί αυξάνονται και οι υποχρεώσεις…

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον των έντονων διεργασιών σε ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο οι έφηβοι προσπαθούν να βρουν την ισορροπία και την ταυτότητα τους, χωρίς να μπορούν ωστόσο να το καταφέρουν πάντοτε με επιτυχία. Συχνά υπάρχουν αναταράξεις σε αυτήν την πορεία προσαρμογής, τις οποίες το περιβάλλον των εφήβων κι αυτό με τη σειρά του, δυσκολεύεται να τις απορροφήσει ανώδυνα αποφεύγοντας τις συγκρούσεις.

Στην συμβουλευτική εφήβων, αναγνωρίζοντας τις παραπάνω δυσκολίες, προσπαθούμε να ακούσουμε, να κατανοήσουμε και να στηρίξουμε τα νέα παιδιά, μέσα σε ένα σταθερό πλαίσιο αναφοράς που τους παρέχει ασφάλεια, εμπιστοσύνη αλλά και σαφή όρια. Με ειλικρινή διάλογο, υπομονή και κατανόηση, προσπαθούμε να ορίσουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς τους και ταυτόχρονα να αναδείξουμε τα δυνατά τους σημεία, τις αξίες και τα όνειρα που έχει το κάθε παιδί, προκειμένου να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις, με πίστη στον εαυτό του για να καταφέρει τους στόχους του.

Στην περίοδο αυτή θα έρθουμε αντιμέτωποι με θέματα όπως:

  • Σχέσεις με γονείς, συμμαθητές, συνομήλικους
  • Προβλήματα συμπεριφοράς στην οικογένεια, το σχολικό περιβάλλον ή την παρέα. συμβουλευτική εφήβων
  • Σχολική επιτυχία – αποτυχία. Επαγγελματικός προσανατολισμός
  • Πρώιμες μορφές εξάρτησης από το internet, χασίς ή άλλες ουσίες
  • Άγχος, ανησυχία για τη “φυσιολογικότητα” (ύψος, βάρος, εμφάνιση, σεξουαλικότητα)
  • Αναζήτηση προσωπικής ταυτότητας και πρώτες υπαρξιακές αγωνίες
Είπαν για εμάς...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Comments are closed.