Συμβουλευτική Γονέων & Οικογένειας

 

ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει ένας παιδοψυχολόγος

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, που και πως μπορεί ένας γονιός να καταρτισθεί ή έστω να ενημερωθεί με ασφάλεια και εγκυρότητα, ως προς το γονεϊκό του ρόλο; Ουσιαστικά πουθενά! Για τον πιο σημαντικό ίσως ρόλο της ζωής μας, δεν υπάρχει καμία εκπαίδευση, καμία πιστοποίηση, κανένα σχετικό εγχειρίδιο. Κι όμως ακόμα και για το λιγότερο απαιτητικό επάγγελμα χρειάζεται σήμερα να έχουμε κάποιο δίπλωμα! Τα πάντα πιστοποιούνται με διάφορα ISO εκτός από το “επάγγελμα” του γονιού.

Η συμβουλευτική γονέων, όπως επίσης και οι σχολές γονέων, έρχονται να καλύψουν αυτό το ζωτικής σημασίας κενό στην κοινωνική μας δομή. Η συμβουλευτική γονέων ωστόσο, δεν κατηχεί, ούτε μαθαίνει, ούτε διδάσκει αλήθειες, τρόπους, μεθόδους κ.λ.π…

Στόχος αυτών των συναντήσεων είναι να μπορέσουν οι γονείς να βρουν χώρο και χρόνο για να εκφράσουν τις απορίες τους, τις αγωνίες τους και όλα όσα τους απασχολούν σχετικά με την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και την κοινωνική ένταξη των παιδιών τους. Σχέσεις μέσα στην οικογένεια, με τους γονείς, με τα αδέρφια, τον παππού και τη γιαγιά, αρχές και αξίες στην διαπαιδαγώγηση τους, αλλά και θέματα συναναστροφών στο κοινωνικό περιβάλλον: σχολείο, φίλοι, γειτονιά και αργότερα, από την εφηβεία κι έπειτα, παρέες, συνήθειες, έξοδοι, σπουδές, απασχόληση, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των γονιών και αποτελούν βασικά σημεία συζήτησης, ανάλυσης και αναζήτησης στη συμβουλευτική γονέων για την καλύτερη δυνατή προσέγγιση του εκάστοτε προβλήματος κάθε φορά.

Θέματα που συχνά απασχολούν γονείς και ειδικούς:

  • Στάδια ψυχικής, συναισθηματικής και σωματικής ανάπτυξης των παιδιών
  • Συμβουλευτική γονέων
  • Σχέσεις με γονείς, αδέρφια, συμμαθητές και συνομήλικους
  • Αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών
  • Παιδικές φοβίες – χωρίς όρια συμπεριφορά
  • Επιθετικότητα – Παραβατικότητα

 


Ενημερωθείτε για την Συμβουλευτική & Ψυχολογική Υποστήριξη Εφήβων καθώς και για την Ψυχολογική Υποστήριξη Παιδιού & Οικογένειας.


Είπαν για εμάς...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Comments are closed.