Ψυχολογία παιδιού & εφήβου

Όχι ότι δεν το ξέραμε αλλά, έρευνες ήρθαν να το επιβεβαιώσουν: Πίσω από ένα ταλαντούχο παιδί, κρύβεται πάντα ένα γονέας που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του.

Συγκεκριμένα επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Nebraska- Lincoln διαπίστωσαν ότι ο ρόλος των γονιών αποτελεί το άλφα και το ωμέγα και την κινητήριο δύναμη σε οποιαδήποτε διάκριση των παιδιών, από κάποιο μουσικό όργανο, τα μαθηματικά μέχρι οποιοδήποτε σπορ ή δεξιότητα έχουν επιλέξει στη ζωή τους. Σίγουρα, σύμφωνα με τους ειδικούς, το ταλέντο είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι, όμως δεν αρκεί αυτό. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό βγαίνει στην επιφάνεια και καλλιεργείται με τη βοήθεια των γονιών τους που αφιερώνουν τη ζωή τους στην φροντίδα για την ανάπτυξη αυτού του ταλέντου, είτε με την συμμετοχή τους σε αυτό αλλά και με τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο το ταλέντο του παιδιού μπορεί να αναγνωριστεί, να καλλιεργηθεί και να ανθίσει.

Οι μελετητές παρατήρησαν ότι τα παιδιά που κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους είχαν πλάι τους γονείς που είχαν κάνει τεράστιες οικονομικές θυσίες, ενώ  είχαν αφιερώσει χρόνο από τη δουλειά τους και τη διασκέδασή τους για να στηρίξουν το παιδί τους.

site the mamagers

Facebook

Ο χώρος μας

Θα βρείτε το Το Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης επαφή, στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής αμέσως μετά την γέφυρα του Σταυρού.

Η εύκολη πρόσβαση μεσω των λεωφόρων Μεσογείων και Κλεισθένους καθώς και μέσω της Αττικής Οδού (έξοδοι Ε15, Υ4 και Υ6) εξυπηρετεί την περιοχή των βορείων προαστίων: Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Χολαργός, Παπάγου, Ψυχικό, καθώς και Μελίσσια, Βριλήσσια, Πεντέλη, Μαρούσι και Κηφισιά.

Επίσης μέσω των λεωφόρων Μαραθώνος, Λαυρίου και Αρτέμιδος-Σπάτων διευκολύνεται η πρόσβαση των περιοχών της Ανατολικής Αττικής: Γέρακας, Παλλήνη, Γλυκά Νερά καθώς και οι όμοροι δήμοι, Ραφήνα - Πικέρμι, Σπάτα - Αρτέμιδα (Άρτεμις), Νέα Μάκρη - Μαραθώνα, Παιανία - Κορωπί - Κερατέα και Μαρκόπουλο - Πόρτο Ράφτη.

© 2015 paidi-efivos.gr | All rights reserved

logo-footer

Βρείτε μας: